perjantai 5. toukokuuta 2017

Kinderkakkua kaksvuotiaan kemuihin

Sattuipa sopivasti, kun silmiini sattui Kinuskikissan kinderkakun ohje ja sitä hehkutellessani alkoi Oulussa asuva äitini kannustamaan, että tällainen kakku pitäisi maistiaisiksi tehdä. No mites sitä nyt sitten Ouluun saisi maisteltavaksi... Silloin hoksasi myöskin Oulussa asuva siskoni, että tällaisen voisi tehdä 2 v. poikansa synttäreille, joita oli tarkoitus juhlia pääsiäisen aikaan pohjoisessa. Hyvä tuuma, josta toimeen!


Paras tapa murustaa keksit pohjaan: minigrip-pussi + kaulin :) Tosin tällä kertaa kekseinä oli Oreo double, joten tuo tuplamäärä täytettä vähän ehkä lisäsi haastekerrointa keksien murustamiseen tällä tavalla. Sinänsä toimi pohjana kyllä oikein hyvin. 


Voin lisäys joukkoon

Ja täytevaahdon tekoon


Täytevaahto jaettu kahtia ja tummasuklaavaihe menossa. Tämä hyydytetään ensin tunnin verran ja sitten jatketaan valkosuklaalla.


Valkosuklaavaiheessa tuli tehtyä sellainen aloittelijan moka, että pistin täytevaahdosta puolet jääkaappiin sen tunnin ajaksi, jolloin tummasuklaakerros oli hyytymässä. Sitten kun täytevaahtoon yhdisti sulatetun valkoisen suklaan, niin johan se himppasen juoksettui, kun lämpötila noiden yhdistettävien aineiden välillä on hivenen liian suuri. Olisi pitänyt jättää se täytevaahto odottelemaan pöydälle. Noh, makuun se ei vaikuttanut ja kun kuorrutekin tulisi päälle, niin toimisi varmasti hyvin näinkin. Niin toimikin :)

Sitten kuorrutetta vispaileen ja valuttelemaan päälle. En ole mikään pro kuorrutteen laittaja, eli olisi se voinut hieman nätimminkin asettua, mutta meille kelpasi.


Lopuksi vielä koristeiden tekeminen, eli kinderpatukoiden höyläily juustohöylällä ja otettiin mukaan äidin kaapista löytyneet valkosuklaalehdetkin, jotka kivasti passasi tuohon kakun keskiöön. Oli herkkua ja niin ne kehuivat perhepiirikin. Ajattelinkin kakkua tehdessäni, että jos näistä aineksista ei herkkua saa aikaiseksi, niin ei sitten mistään. :D Tämä ohje pitää muistaa uusiokäyttöön. Kertokaahan, jos päädytte kokeilemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti